nyborg.blogg.se

Vi bygger vårt drömhus på landet!

Nu är vi igång!

Kategori: Allmänt

Nu har vi, eller rättare sagt Martin satt igång. Började med att plocka ner vindsstegen och att såga upp hålet, där ska ju trappan sitta och eftersom det vi ska göra själva är på övervåningen känns det bäst att få upp trappan först. Jag själv tycker att jag mest åker omkring och köper saker här och där, ni vet såna saker som är bra att ha i huset när man bygger... Fika, bringare, muggar, bestick, hinkar, trasor och diskmedel. Idag är fet mors dag och då kommer bygget stå stilla, iallafall på förmiddagen. 



Ha en trevlig mors dag!
/Sophie

KOMMENTARER:

  • Sandra säger:
    2016-06-01 | 08:09:50

    Hej!
    Bor också i Varberg och har följt er blogg ert tag:) Vi har köpt tomt och länge varit inne att bygga på platta med a-hus. Nu har det blivit dyrare än vi väntat oss och jag tänkte på er och gick in och kolla hjältevad. Antar att ni också diskuterat platta eller torpargrund, hur gick tankarna där och hur kom det sig att ni valde som ni gjorde? När man ser priserna på hemsidan så ser det ju ganska bra ut, upplevde ni att det kom till mycket mer kostnader utöver det? Hoppas på svar:) Hälsningar Sandra

    Svar: Hej! Jag svarade som en kommentar, om du har missat det 😊
    Nyborg

  • Nyborg säger:
    2016-06-01 | 20:46:14
    Bloggadress: http://nyborg.blogg.se/

    Hej Sandra! Vad kul att det är någon som läser! :)
    Funderingen på grunden har inte kännts så svår då Hjältevadshus har varit vårt spår hela tiden och då är det ju som sagt Isoler-grund som gäller. Om marken tillåter ser jag det som ett utmärkt alternativ. Ingen risk för problem med fukt pga. att den är uppvärmd (+15 grader). Bjälklagen på under respektive övervåningen är 35 cm tjocka så det är rejält stadigt. Givetvis inte så stumt som platta men tillräckligt tycker jag.
    En fördel är att man lätt kan bygga om/till i framtiden då värme och vatten kan dras i grunden. Perfekt för oss som ska göra uterum med golvvärme.
    Gällande priset så är det lite som tillkommer. Utöver priset på Spira 175 tillkommer 30' för trappa, 120' för grunden, markarbetet såklart. Grundstandarden är bra men vi valde till spottar i tak samt pluskök = ytterligare ~30'.
    Måla bör man göra själv om man inte kan få säljaren att göra något på priset (59' annars...).
    För övriga modeller tillkommer ca 60' för att få isolerad övervåning.
    Min bedömning är att vi fått mycket för pengarna.
    Det man bör tänka på är att det är delad entreprenad vilket sätter lite krav på en själv som byggherre samt att det är minst lika mycket om inte mer att göra själv än om man anlitar en husleverantör som A-hus. Speciellt om man väljer att göra övervåningen själv. Hittills är vi mycket nöjda och allt hr gått enligt plan.
    Mvh
    Martin

Kommentera inlägget här: