nyborg.blogg.se

Vi bygger vårt drömhus på landet!

En måndag i Juli

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen, måndag som är som vilken dag som helst i vår familj denna sommaren. Helgerna går åt till bygge av övervåningen och finlir på nedervåningen. En måndag som idag händer det inget mer annorlunda än att en hantverkare dyker upp här och där på bygget. Dock lite ovisst om rörmokaren kommer idag eller inte.

Kl 08.00 var det även dags för grannens första sprängning i berget, knappa 15 meter från vårt hus. Vet inte hur många gånger de måste spränga men det har blivit borrat nästan ett hundratal hål ner i berget. Så i fredags var det "besiktning" av vårt hus inför denna dagen. En kille var och tittade på kaminen samtidigt som en annan tittade på väggar och satte en mätare i grunden.

Det som har hänt det senaste på bygget är väl att vi fått golv i vardagsrum, sovrum och kök. Kyl och frys har fått sina rätta platser i köket, köksfläkten har satts upp och blivit med el, spishällen likaså.
På övervåningen har elektrikerna gjort sitt för denna gången så nu har vi börjar isolera och kan börja sätta osb och gips på andra sidan. Vi räknade lite hastigt och kom fram till att det ska upp ca 45 spottar på hela övervåningen, så bra ljus kommer vi nog ha.
Vi har även platsbyggt hyllor som vi ska ha som nattygsbord i vårt sovrum.

Det har med andra ord hänt en hel del i huset!

Ha en fin vecka!
/Sophie

KOMMENTARER:

  • Kajsa säger:
    2016-08-18 | 20:14:47

    Wow, vilket fint golv! Vi håller också på att bygga hus, har leverans om en månad. Vi har funderat på något liknande golv till vårt hus, får man fråga vad det är för märke och modell? Grattis till ert jättefina hus. Vänlig hälsning
    Kajsa

    Svar: Tack Kajsa!! Så himla kul för er, då är ni lagom pirriga nu och trötta på att vänta. Golvet är från Tarkett och heter Heritage Blonde. Är så himla nöjd med det 👍 Det är borstat och vaxat så det är lite mer liv i det och inte lika platt som ett lackat golv. Lycka till med ert hus!!
    /Sophie
    Nyborg

Kommentera inlägget här: