nyborg.blogg.se

Vi bygger vårt drömhus på landet!

Beställning

Kategori: Allmänt

Nu är det klart! Vi har alltså beställt vårt blivande hus! Alla möjliga val och bortval är gjorda och vi kan kanske för en stund pusta ut. Men just när vi sitter där och ska bestämma allt så kommer vissa val som man vill fundera lite mer på.
Vi har hela tiden sagt att ytterdörren ska vara röd, men nu blev jag helt plötsligt sugen på en blå. Bara för att vi ska ha blåa nyanser på köksgolvet och eventuellt en blå matta i trappan. Mitt imellan ska det då sitta en dubbeldörr... Röd? Blå? Blå känns lite mer logiskt. Men samtidigt är röda dörrar väldigt snygga.

Vi är nu iallafall glada och nöjda. Vi kunde inte hittat ett hus som passar oss bättre. Nu återstår bara ännu en lång väntan innan vi ens ser vårt hus.

//Sophie

KOMMENTARER:

  • Marcus säger:
    2015-11-22 | 18:04:34

    Hej! Hur var Hjältevad gällande avdrag? Upplevde ni att det var "ok" med avdrag eller var det besvärligt? Kände ni att avdragen var prisvärda?

    Svar: Hjältevadshus verkar gilla att man gör avdrag. De avdrag som görs har ju oftast med ytskikt att göra och det är där de flesta reklamationsärenden och garantiärenden uppstår kan jag tänka mig. De har ett GLS-avdrag "Gör Lite Själv" för undervåningen och då levererar de inte dörrar, (förutom en till tvättstugan) golv eller tapeter (lister ingår). Avdrag är 69.000:- och det är bra map. vad som är med som standard.
    Övriga avdrag vi gjort är vitvarorna. De får man dock bara 18.000:- för Men det kostar mycket om man ska välja till rostfritt och induktionshäll som vi ville ha och då är det bättre att köpa de lösa själv. Trivs man med de vita vitvarorna är det ingen idé att ta bort dem. Vi ska ha gråa luckor och då passar det inte riktigt med vitt.
    För att vara ett standardhus tycker jag det är hyfsat flexibelt då man faktiskt kan få det helt tomt invändigt och lägga sin egna personliga prägel. Vi har dock valt att ta med installerat kök och badrum på nedervåningen för att spara tid.
    Nyborg

Kommentera inlägget här: